Премиерът на Северна Македония Зоран Заев има биография, за която повечето

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев има биография, за която повечето
Коментари Харесай

"Курир": Зоран Заев между дините, чушки и политика

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев има биография, за която множеството политици - освен от Балканите - могат единствено да мечтаят, написа сръбският вестник  „ “ .
В изповед пред изданието той изяснява по какъв начин е стигнал от продавач на дини до най-важната служба в страната, какви са връзките му с родителите му през днешния ден, по какъв начин е спечелил първия си милион и за какво от време на време желае да се бъде надалеч от всички на мотоциклет.
„ Името ми е обвързвано със Сърбия, младостта ми е обвързвана със Сърбия, всичко, което направихме, целият ни фамилен капитал е обвързван със Сърбия. Първата ми другарка беше от Горни Милановац. Красивата Йелена. Срещнах я едно лято, до момента в който продавах дини, чушки, домати и краставици на пазара на това място. „ Направих първата си спомагателна облага, като продадох препарат за пране от Сърбия, а първите милиони, когато продадох сушени чушки в Сърбия “, сподели Заев.
„ Първата огромна облага, 2,4 милиона немски марки, е от аления пипер, който изсушихме в Струмица и продадохме на„ Хоргош “за произвеждане. През 2001 година в Суботица договорихме цена, качество, стандарти. Печалбата беше 2,4 милиона марки. " И с този капитал си купихме тухларна ", сподели министър председателят на РСМ.
„ И когато попитате фамилията ми от кое място идва капиталът ми – това е пазара в Горни Милановац и сръбските заводи. И синът ми, и щерка ми знаят това, камо ли по-възрастните членове на фамилията. " А в този момент дано сръбски политик да ми каже, че Заев има запаси към Сърбия, " добави той.

Още от Заев:

Струмица е най-известният, най-големият производител на домати, чушки, краставици, дини, зеле... Всяко село Струмица имаше по един град в Сърбия, където хората обичайно продаваха тези артикули. Муртино доминираше в Горни Милановац. Едно лято бях в Каленич в Белград, само че традицията е традиция, върнах се в Горни Милановац. За към пет-шест години вървях на този пазар с дядо и чичовци, а от време на време и самичък. Там направихме положителни пари. За три месеца работа на пазара в Горни Милановац - юни, юли и август - построихме четириетажна къща. Тогава и парите, и работата си заслужаваха. Цялото ни благосъстояние стартира от земеделието.
По това време пътуването до Горни Милановац отнемаше повече от 10 часа. В камиона, под брезента. Проблемът бяха дините в камионите - не можете да седите или лежите на дини. Когато бяха краставици или домати, беше добре, тъй като можете да сложите нещо сред сандъците, с цел да седите и да спите. Това в никакъв случай не може да бъде забравено.

Имам връзка със Зорица от гимназията и след това в колежа. Тя също учи стопанска система. Бяхме във връзка най-малко пет години, приятелите ми към този момент бяха почнали да се женят, а по-късно приятелката на брат ми, която е с година по-млада от мен, забременя. Тогава татко ми ми се обади: " А вие по кое време планирате женитба?! Не може повече по този начин. " Вече беше време за мен, на 26 години бях. С брат ми се сгодихме дружно. Той беше първият, който се ожени, а няколко месеца по-късно и аз - на 30 септември 2000 година Между другото, на 30 септември имаше референдум за смяна на името на страната, тъй че в този момент не не помня когато е годишнината на брака ми ".

 

Колко по-богат съм през днешния ден, в сравнение с бях, когато влязох в политиката, към този момент няма значение, тъй като в компанията има благосъстояние. Когато имате облага - инвестирате. Най-известната ни компания е " Trgoprodukt ". Сега тя е най-вече производител на необятно известния айвар " Mama`s ", само че също по този начин и на краставици, салати... Нашите артикули са по целия свят, както и в Япония, Канада, Русия, Америка, Европа. Китайците също започнаха да употребяват нашия айвар като кетчуп за пици. Имаме и тухларна в Струмица, 30 хектара оранжерии, текстилна фабрика, фабрика за сушене на селскостопански артикули. Това са пет или шест компании с 1000 чиновници. Споделяме с служащите всичко, което можем, тъй като служащите носят облагата на компанията. Те са душата на всяка фабрика. И по този начин, бизнесът ми въобще не зависи от политиката. Това, което продаваме, 99 % отива за експорт. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР